- 400 g kuřecí prsa, nakrájet na kostičky
- 2 lžička bílého pepře
- 6 lžiček švestkového vína nebo dezertního vína
- 6 lžiček sójové omáčky dark
- 6 lžiček sójové omáčky light
- ½ červené papriky, nakrájet na tenké proužky
- ½ zelené papriky, nakrájet na tenké proužky
- 2 stroužky česneku, nakrájet na kolečka
- ½ kedlubny, nakrájet na tenké proužky
- ½ cibule, nakrájet na tenké proužky
- 7 cm pórku, nakrájet na tenká kolečka
- 2 cm čerstvého zázvoru, drobně nakrájet
- 3 lžičky chilli omáčky
- 2 lžičky soli
- 4 lžičky cukru
- 4 lžíce drůbežího vývaru (masox)
- 4 lžičky ústřicové omáčky
- 4 kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 3 lžičky chilli oleje s drcenými chilli papričkami
- 8 lžiček arašídů
- sádlo na smažení
1. Maso smíchat s vejcem, kukuřičným škrobem, nechat 1 hodinu ležet.
2. Na pánvi rozpálit sádlo, maso po částech osmažit, každá várka cca 2 minuty.
3. Maso dát do cedníku okapat.
4. Pánev otřít ubrouskem, rozpálit sádlo, přidat kedlubnu, papriku, smažit ½ minuty.
5. Přidat zázvor, pórek, cibuli, smažit ½ minuty, přidat česnek.
6. Když česnek zavoní ,přidat chilli omáčku, sójové omáčky, ústřicovou omáčku, dezertní víno, cukr, sůl, kuřecí vývar, provařit
½ minuty, míchat.