Vývar
3 l vody
1,5 kg plevelných ryb (plotice, atd.) a rybího ořezu (rybí hlavy, ploutve, vnitřnosti)
1 cibule
1 paprika
2 rajčata
1 sušená chilli paprička
6 zrnek pepře
3 lžíce mleté papriky
1 lžička soli
Vařit 30 minut. Vývar scedit, zeleninu propasírovat do scezeného vývaru.
Halászlé
5 rybích filetů
300 g filetů bez kostí
200 g mlíčí
500 g filetů
200 g mlíčí
200 g jiker
1 citrón
pepř
sůl
Scezený vývar s propasírovanou zeleninou přivést k varu.
Přidat 300 g filetů bez kostí, 200 g mlíčí, vařit 10 minut.
Vyndat filety, mlíčí, rozmixovat s trochou vývaru.
Přidat 500 g filetů vařit 20 minut.
Přidat jikry, zbylé mlíčí, rozmixovanou směs filetů a mlíčí, vařit 10 minut
Prezentace: do každé porce polévky vložit rybí maso, část jiker a mlíčí, přidat několik kapek citrónové šťávy.