1 zaječí předek, vykostit, maso nakrájet na menší kousky, osolit.
2 lžíce másla
2 cibule
1 lžička sladké papriky
4 dcl hovězího vývaru
2 rajčata, oloupat, drobně nakrájet
1 lžička rajčatového protlaku
1 hrnek sušených hub, na 1 hodinu namočit do vody
5 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 malý bobkový list
1 lžíce hladké mouky
1 šlehačka
½ květáku, uvařit v osolené vodě, rozebrat
4 lžíce sterilovaného hrášku
sůl
1. V kastrolu rozpustit máslo, osmažit cibuli, přidat maso, osmažit ze všech stran, maso vyjmout.
2. Přidat papriku, promíchat, přidat vývar, trochu vody z namočených hub a všechny položky mimo šlehačky, květáku a hrášku, provařit, přidat maso, dusit do měkka, míchat, podle potřeby přidat vývar.
3. Do hotového pokrmu přidat květák a hrášek.
Příloha: bramborové noky, rýže.
Víno: Modrý Portugal.