- 4 lžíce rybí omáčky (ústřicové)
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky hnědého cukru
- 4 pálivé papričky, drobně nakrájet
- 600 g filetů lososa
- 1 lžička olivového oleje
- 1 cibule, nakrájet na tenká kolečka, propláchnout
- 1 velké rajče, oloupat, nakrájet
- 1 hrnek čerstvé bazalky
- 1 salát
1. Smíchat rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr, chilli a nechat ležet.
2. Potřít lososa olivovým olejem a při 200°C péci 20 minut, pak nechat vychladnout.
3. Roztrhat lososa na větší kousky, dát do mísy, přidat cibuli, rajče, bazalku, přelít dresinkem a promíchat.
4. Směs dát na listy salátu, hned podávat.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr.
Normal
0
21
false
false
false
CS
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}