Krevety se sýrem Feta doplněné o podélně rozpůlenou bagetu lehce osmaženou na olivovém oleji, to je lahodná letní večeře. Nezbytná sklenička chladného bílého vína umocní gurmánský zážitek. V daném případně je volba Sylvánského zeleného, pozdní sběr, dokonalé řešení.
- 400g krevet, oloupat
- 300 kg rajčat, oloupat, drobně nakrájet
- 1 stroužek česneku, rozmačkat
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 malá sušená chilli paprička
- 2 dcl bílého vína
- ½ hrsti zelené petržele, drobně nakrájet
- 100 g sýru feta, nakrájet na kostičky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- pepř
- sůl
1. V kastrole rozehřát máslo, olivový olej, přidat cibuli, smažit 2 minuty, přidat krevety, smažit 2 minuty.
2. Přidat česnek, víno, když zavoní, přidat víno, zredukovat na 1/3, krevety vyndat na talíř.
3. Do kastolu přidat rajčata, papričku, dusit 10 minut, vmíchat krevety, prohřát, ochutit solí, pepřem.
Prezentace: porce sypat sýrem, zelenou petrželí.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.