pstruzi, líni, tloušti, štiky, sledi, atd.
tolik ryb, aby se vešly vedle sebe do pekáče, odstranit hlavy
1½ lžíce mouky
1 lžíce kmínu
4 lžíce slunečnicového oleje, nebo 2 lžíce másla
pepř
sůl
zeleninový nebo rybí vývar na podlití
alobal
Na dno pekáče položit alobal, na alobal rozetřít olej, nebo máslo, posypat solí a trochou kmínu.
Ryby osolit, obalit v mouce, posypat kmínem.
Na pánvi rozehřát část tuku, ryby postupně po obou stranách osmažit.
Ryby narovnat do pekáče, mírně podlít.
Pekáč alobalem, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, dusit cca 20 minut.
Občas ryby přelévat výpekem, 5 minut před dokončením přípravy pekáč odkrýt.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.