- 8 plátků krkovice
- 0,75 g brambor, uvařit, oloupat, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka
- 400 g červené papriky, nakrájet na kolečka
- 3 stroužky česneku, rozmačkat
- 2 cibule, nakrájet
- 1 velké cibule, nakrájet na kolečka
- 300 g rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na osminky
- 100 g pálivé klobásy, nakrájet na kolečka
- anglická slanina, nakrájet
- sádlo na smažení
- 4 zrnka celého pepře
- mletá paprika
- pepř
- sůl
1. Maso osolit, opepřit, posypat hladkou moukou, potřít česnekem, nechat ½ hodiny.
2. V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, rychle osmažit maso, vyndat.
3. Do hrnce přidat krájenou cibuli, osmažit, přidat papriku, sůl, pepř, mletou papriku.
4. Přidat maso do základu. Přidat celý pepř. Dusit 35 minut.
5. Opéct vařené brambory se slaninou.
6. Na pánvi rozpustit sádlo, osmažit klobásu, cibuli, rajčata, položit na opečené měsíčky brambor.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.